rDiagram

Olyan felület, ahol a tanulók a munkáikat (pl. gyűjtőmunkák) el tudják készíteni és tudják rendszerezni (tantárgyi integráció). A tartalmi jóváhagyást regisztrált szakos tanár végzi, aki az ország bármely pontján lehet. A többi tanuló is értékelheti a munkákat, de csak miután kitöltötték azt a tesztet, amit a feltöltő tanuló készített az anyagjához. Ez garantálja, hogy nem csak leszedi a netről, hanem értelmezi is a tartalmat a diák.

Ezeknek köszönhetően egy olyan tartalmi bázis épül ki, amely a tanórán tanultaknak a valós életben keresi meg a megfelelőjét, értelmét, felhasználhatóságát. Tehetséget gondoz, mert elsősorban a tehetséges tanulók töltögetik a tartalmat. Viszont később, ezeket fel lehet használni az órákon, mint olyan bázist, amit – bár a NAT-hoz igazodik – de tanulók készítenek a tanulóknak! A pedagógusok számára is szimpatikus a program, mert végre nem nekik kell anyagokat készíteni (csak ellenőrizni) hanem a gyerekeknek!

Érdekel a szoftver

Rav

Ezzel a szoftverrel a tanulók motiváltságát lehet fokozni vagy megteremteni. Minden egyes kapott érdemjegyhez a pedagógus egy kódot is ad. Ezt a tanuló regisztrálja a szoftverben, így átalakítja virtuális pénzzé. Ebből tud vásárolni magának különböző dolgokat a diák. A kódot nem csak érdemjegyhez lehet adni, hanem jutalmazásért, órai munkáért…stb.

A megvásárolt termékek mennyiségével és milyenségével versenyeznek is a tanulók. Mindeközben olyan döntési helyzetekkel találkoznak, amilyenekkel majd az életben is. Pl. autót vegyen vagy házat?….stb Minden megvásárolható terméket el is tud adni, természetesen veszteséggel. Minden termék amit megvásárolnak a tanulók, jár bizonyos fenntartási költséggel!

Abban az esetben ha valakinek nem áll módjában ötösöket szerezni, akkor a beépített szorgalmi feladattal is tud pénzt gyűjteni. Megtapasztalhatja, hogy szorgalommal a tehetség vagy a lehetőség hiánya kompenzálható!

Érdekel a szoftver

e-Suli

A tabletek iskolai megjelenésével, új igények és szükségletek is kialakulnak. Az e-Suli szoftver képes arra, hogy a tableteket a pedagógus egyszerre tudja kezelni. Nem csak az iskolában, hanem otthon is. Van lehetőség, chatelni, kollaborálni, tartalmakat megosztani, alkalmazásokat, egyéb weboldalakat kimenteni, digitális naplót integrálni.

A szoftver legfőbb jellemzője az egyszerűség és átláthatóság. Összesen 6 ikonnal van felszerelve, hogy a kollégák minél gyorsabban el tudják sajátítani a használatot.

Érdekel a szoftver

EasyTime

Egy jó és eredményes IKT-s tanórához alapos felkészültség szükséges. A megfelelő tartalom összeállításának egyik legidőigényesebb része, a megfelelő tartalom összegyűjtése az internetről. Ez

  • rettentő időigényes
  • több regisztrációval is járhat
  • sok esetben nem konkrét dolgot keresünk a neten (csak valamit valahol!)

Az EasyTime szoftver egy olyan interaktív tananyag kereső, ami az órarendhez igazodva kigyűjti a pedagógusnak azokat a tartalmakat, melyeket fel tud használni a tanórához! Ezeket ráadásul kategorizálva kapja meg a kolléga: képek, videók, hangok….stb. Így neki „csak” válogatni kell a találatból, ami természetesen folyamatosan frissül!

Érdekel a szoftver